Wet DBA

Door de bomen het bos niet meer zien

Je zult door de bomen het bos niet meer zien, de afschaffing van de VAR (Verklaring Arbeidsrelatie), de wet BGL (Begrip Geen Loonheffing) en nu de wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie), die in 2012 wordt vervangen door een nieuwe wet, en de ALT (Arbeidsovereenkomst Laag Tarief). Getracht wordt met deze wetten duidelijkheid te verschaffen over de vraag of je met een echte zzp’er werkt of niet, met schijnzelfstandigheid te maken hebt en/of het tarief van de freelancer voldoende is om als zelfstandige te werken. Met Freelanceverloning.nl en onze modelovereenkomst nemen we je deze zorg uit handen door de voorheffing, waardoor de uitvoerder volledig wet DBA-proef werkt en jij nooit verrassingen achteraf hebt.

De Modelovereenkomst

Als opdrachtgever wil je zekerheid dat alles goed geregeld is, zoals de vrijwaring door Freelanceverloning.nl en duidelijke afspraken met de freelancer. Met een opdrachtgeversaccount op Freelanceverloning.nl kun je ons eenvoudig aanbevelen en heb je overzicht over alle facturen en freelancers. Maak hier ook gebruik van onze modelovereenkomst waar je de afspraken eenvoudig op kunt vastleggen. Deze onderteken je rechtsgeldig eenvoudig met iDIN.

Factuur en non-dispuut

Uiteraard bepaal je samen met de opdrachtnemer de uit te voeren werkzaamheden. De freelancer stuurt je een factuur voor de geleverde werkzaamheden conform de afspraak. We vragen dan ook altijd onze non-dispuutknop te gebruiken zodat de freelancer direct weet dat je de factuur hebt geaccepteerd en niet betwist. Je hoeft pas te betalen na de termijn dat jullie hebben afgesproken. Wij betalen in de regel pas uit nadat jij hebt betaald, dus snelle betaling wordt zeker op prijs gesteld!

  • vrijwaring van alle afdrachten
  • Wet DBA-proef
  • goede afspraken via onze modelovereenkomst
  • extra zekerheid dankzij de g-rekening
  • verklaring betalingsgedrag belastingdienst
  • administratie echt goed geregeld
  • arbeidsongeschiktheid goed geregeld
  • optioneel: bedrijfsaansprakelijkheid

Registreer vrijblijvend

Wil je eens sparren over jouw specifieke situatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag.