Uitleg

Pensioen. Waarschijnlijk een van de meest urgente onderwerpen voor freelancers in Nederland. En tegelijkertijd hetgeen dat het meest blijft liggen. Komt later wel. Want pensioen zou veel geld kosten. Of heel ingewikkeld zijn. Niet met Freelanceverloning.nl! Wij regelen alles voor je. Jij hoeft alleen maar op de knop te drukken.

Hoe duur is niet duur dan?

Dat bepaal je helemaal zelf. Je kan via Freelanceverloning.nl een percentage van je netto verloning rechtstreeks storten op je pensioenrekening. Heb je later andere prioriteiten voor je geld? Dan zet je het pensioen gewoon weer even uit. Over het geld dat je wél op je Pensioenrekening stort, hoef je geen belasting te betalen. Je krijgt de betaalde inkomstenbelasting dus terug van de Belastingdienst!

En de spelregels?

Het geld op je Pensioenrekening is dus belastingvrij. Maar dat belastingvoordeel is natuurlijk niet oneindig en ook niet helemaal zonder voorwaarden. Lees daarom hieronder even goed de spelregels door.

Freelance pensioen

Lijfrente

Is wat de Belastingdienst het geld op je Pensioenrekening noemt. Lijfrente is een pensioen dat alleen op jouw naam staat en van niemand anders is. Het wordt daarom ook wel een ‘individueel pensioen’ genoemd.

Geblokkeerd

Het geld op je pensioenrekening staat vast. Om gebruik te mogen maken van de belastingvoordelen moet je het geld op een geblokkeerde rekening zetten. Het geld staat vast tot aan je AOW leeftijd.

Jaarruimte

De jaarruimte is jouw persoonlijke maximum dat je met belastingvoordeel op een pensioenrekening mag storten. Bereken deze heel eenvoudig via deze link. Hulp nodig? Maak een gratis belafspraak.

Storting

Wij houden elke maand automatisch je pensioeninleg in op het uit te betalen bedrag. Je mag natuurlijk altijd extra storten als je jaarruimte dat toelaat. En heb je even andere prioriteiten voor je geld? Dan schakel je de inleg op je pensioen zo weer uit.

Pensioenbank Brand New Day

Is onze partner in pensioen. Door onze speciale samenwerking en hun uitstekende producten en service, weten wij zeker dat jij het beste af bent. Maar ervaar dat vooral even zelf. Plan een belafspraak en zij praten je in 15 minuten bij over hoe je rekening precies werkt en wat je ermee kan.

Aanmelden

Heel eenvoudig: log in op je Freelanceverloning.nl account en vink ‘Pensioen’ aan. Wij regelen daarna automatisch dat jouw rekening wordt aangemaakt. Omdat wij het belangrijk vinden dat je pensioen spaart, betalen wij zolang je klant ben bij Freelanceverloning.nl mee aan de kosten van je rekening. Dankzij onze bijdrage betaal je ook nog eens minder beheerkosten, wat ten goede komt van je rendement.

Brand New Day Via Freelanceverloning.nl
Afsluitvergoeding € 45,- € 0,-
Stortingskosten 0,50% 0,50%
Beheerskosten 0,59% 0,25%
Periodieke inleg Optioneel Automatisch %
Jaarlijkse servicekosten € 50,- € 0,-

Meld je dus snel aan en maak een afspraak met Brand New Day. Zij leggen alles rustig en in begrijpelijke taal aan je uit. Daarna regelen wij automatisch dat je het later net zo goed hebt als nu.

Neem vrijblijvend contact op