Uitleg

Wanneer je een factuur stuurt, wil je natuurlijk snel betaald worden. Het duurt steeds langer voordat je als freelancer geld krijgt van je opdrachtgever. Wist je dat het gemiddelde ZZP’er betaaltermijn 28,9 dagen was, zoals blijkt uit de ZZP-barometer. Ook al werk je als freelancer, je bent toch vaak afhankelijk van die betaling. Die onzekerheid nemen we graag voor je uit handen door factoring.

Factoring, meteen je geld!

Wat is factoring?

Geen gezeur met je klant over de betaling en direct het geld op je rekening. Ongeacht het factuurbedrag en met alle vrijheid. Wij werken samen met Factris bv die je factuur verzekert en voorschiet. Zij nemen het volledige incasso risico over en betalen ons vooruit. Binnen 24 uur heb je het geld op je rekening.

Creditcheck

Ze financieren niet iedereen. Zo dient er vooraf een check gedaan te zijn of de opdrachtgever betrouwbaar is. Helaas kunnen particulieren niet beoordeeld of gefinancierd worden. Dit doen ze bij Nederlandse bedrijven met hun KVK-nummer en voor buitenlandse bedrijven met hun fiscaal nummer. Bij een verwachtte hogere financiering zullen we pro-actief je opdrachtgever screenen, zodat wanneer je wilt factoren dit goed geregeld is.

Hoe werkt het

Stuur je de factuur aan je opdrachtgever dan kan je op factuur en opdrachtgeversniveau aangeven of je de factuur wilt financieren. Voordat we overgaan tot uitbetalen vragen we je opdrachtgever te bevestigen dat hij de factuur niet betwist. Hij hoeft deze dan nog niet te betalen. Wanneer hij akkoord is, betalen we je de factuur direct en ontvang je het geld op je rekening. Wij nemen het volledige risico van betaling en financiering van je over tegen 2 procent vergoeding. Dit bieden we uitsluitend aan als je volledig geverifieerd en bekend met ons bent.

Wat kost het

Het is een optioneel, zoals andere voorwaarden wanneer we je verlonen. We brengen uitsluitend de kostprijs bij je in rekening. Dit is 2 procent over de bruto-factuur.

Neem vrijblijvend contact op