Uitleg

Wanneer je een factuur stuurt, wil je natuurlijk snel betaald worden. Het duurt steeds langer voordat je als freelancer geld krijgt van je opdrachtgever. Wist je dat het gemiddelde ZZP’er betaaltermijn 28,9 dagen was, zoals blijkt uit de ZZP-barometer. Ook al werk je als freelancer, je bent toch vaak afhankelijk van die betaling. Die onzekerheid nemen we graag voor je uit handen door factoring.

Factoring, direct je geld!

Geen gezeur met je klant over de betaling en direct het geld op je rekening. Ongeacht het factuurbedrag en met alle vrijheid. Wij werken samen met Factris bv die je factuur verzekert en voorschiet. Zij nemen het volledige incasso risico over en betalen ons vooruit. Binnen één werkdag heb je het geld op je rekening.

Hoe werkt het

Stuur je de factuur aan je opdrachtgever dan kan je op factuur en opdrachtgeversniveau aangeven of je de factuur wilt financieren. Voordat we overgaan tot uitbetalen vragen we je opdrachtgever te bevestigen dat hij de factuur niet betwist. Hij hoeft deze dan nog niet te betalen. Wanneer hij akkoord is, betalen we je de factuur direct en ontvang je het geld op je rekening. Wij nemen het volledige risico van betaling en financiering van je over. Je kunt factoring toepassen wanneer we minimaal 1 betaalervaring hebben met jou én je opdrachtgever. Tevens kunnen we niet meer dan de in het verleden betaalde omzet factoren.

Wat kost het

Factoring kan je toepassen per factuur. Factris brengt hiervoor 2 procent bruto in rekening over de factuur. Factoring kan je ook met punten betalen.

Neem vrijblijvend contact op
Factoring, direct je geld!