Uitleg

Arbeidsongeschikt ben je als je niet meer kunt werken. Wist je dat er jaarlijks zo'n 40.000 sociaal verzekerden arbeidsongeschikt worden en dat de kans op arbeidsongeschiktheid gedurende je werkzame leven wel 35% is? Dit kan komen door ziekte of een ongeval, ook buiten je werk, zoals tijdens sporten. Je kan dus voor korte of langere tijd arbeidsongeschikt worden. Bij ons kan je kiezen voor een verzekering via het UWV of een dekking bij een verzekeraar. Als je meer dan €3.000 bruto verdient in 3 maanden tijd vinden wij dat je verzekerd moet zijn. Daarom stellen wij dit verplicht.

Arbeidsongeschiktheid sociaal verzekerd via het UWV

We dragen voor jou de werknemerspremies af aan het UWV. Je bent hierdoor verzekerd voor alle werknemersverzekeringen van het UWV. Deze dekken werkloosheid en arbeidsongeschiktheid. De kosten voor deze sociale verzekeringen zijn 23% inclusief de zorgverzekeringswet welke altijd geheven word over inkomen ook wanneer je niet sociaal verzekerd bent. De sociale verzekeringen zijn de enige manier om onvoorziene werkloosheid te verzekeren. Wanneer je sociaal verzekerd bent om uitsluitend het risico op arbeidsongeschiktheid af te dekken, dan kan dit tegen een ruimere dekking en in de meeste gevallen goedkoper. Maak vrijblijvend een berekening wat verzekeren jou kost onderaan deze pagina. Meer informatie over de werknemersverzekeringen lees je op www.uwv.nl en sociale zekerheid.

Arbeidsongeschiktheid verzekeren via verzekeraar

Bij Avéro Achmea kun je je verzekeren voor beroepsarbeidsongeschiktheid. Je bent dan niet verzekerd voor werkloosheid, maar draagt wel zorgverzekeringswet af à 5,45% (2020). Bij een omzet vanaf 1000 euro per maand is deze verzekering of dekking via het UWV verplicht. De dekking is door Avéro Achmea op maat gemaakt. Je verzekert altijd 70% over je gemiddelde omzet, hiervoor wordt een vast percentage over jouw bruto inkomen ingehouden en betaal je nooit teveel. Om het gemakkelijk te maken, hebben we drie varianten, zodat jij kan kiezen wat het beste bij je past.

Verzekeringskaart & polisvoorwaarden

Optie Uitleg
Optie 1 Maximale zekerheid Periodieke uitkering in geval van arbeidsongeschiktheid tot 68 jaar, rekening houdend met een eigenrisicoperiode van 2 maanden.
Optie 2 Zekerheid bij langdurige arbeidsongeschiktheid Een periodieke uitkering in geval van arbeidsongeschiktheid tot 68 jaar, rekening houdend met een eigenrisicoperiode van 2 jaar.
Optie 3 Beperkte zekerheid Een periodieke uitkering in geval van arbeidsongeschiktheid tot maximaal 5 jaar vanaf ontstaan van de arbeidsongeschiktheid, rekening houdend met een eigenrisicoperiode van 2 maanden.

Gezondheidsverklaring

Voor de verzekering is een gezondheidsverklaring nodig. Daarmee vormt Avéro Achmea een beeld van je gezondheid. Zij bepalen daarmee of je deel kunt nemen.

Bij Avéro Achmea kan je de gezondheidsverklaring eenvoudig digitaal invullen. Meestal is dit voldoende, soms worden daarna nog gerichte aanvullende vragen gesteld. Een medische keuring komt weinig voor.

Stappenplan

Wanneer je niet sociaal verzekerd bent en voldoet aan de minimale eisen om verzekerd te zijn, zullen we in samenwerking met de ABN Amro Verzekeringen en Avéro Achmea een collectieve AOV verzekering aanbieden.

 1. ABN Amro Verzekeringen stuurt je een e-mail met uitgebreide informatie zodat je de dekking kunt kiezen die bij je past. Ook vragen ze je bijvoorbeeld om je beroep, zodat de kans op arbeidsongeschiktheid kan worden bepaald en hiermee de premie die hoort bij de dekking die je gekozen hebt. Je kunt bij ABN Amro terecht voor vragen over de aanvraag van de verzekering, de dekking en wijzigingen. Wij geven alleen je naam en (e-mail) adres door.

 2. Avéro Achmea is de verzekeraar en zal door ABN Amro worden geïnformeerd van je keuze en sturen je een e-mail met inlogcode en link. Met de inlogcode, geboortedatum en polisnummer maak je een wachtwoord aan, waarna je de gezondheidsverklaring online kunt invullen.

  De dekking begint als jij via de tussenpersoon van Verloning.nl bij ons als deelnemer wordt aangemeld voor deze verzekering. Dit is een voorlopige dekking. De volledige dekking gaat in zodra wij jouw aanvraag accepteren.

 3. Avéro Achmea beoordeelt de gezondheidsverklaring en kan als zij nodig achten aanvullende informatie aan je vragen. Je hoort zo spoedig mogelijk of je bent:
  1. a. Goedgekeurd. De voorlopige dekking wordt omgezet naar een definitieve dekking
  2. b. Goedgekeurd onder voorwaarden. Dan zal de AOV bepaalde oorzaken van arbeidsongeschiktheid niet verzekeren. Als Avéro Achmea je een AOV met een uitsluiting aanbiedt, leggen ze altijd duidelijk uit waarom ze dit doen en wat de gevolgen zijn. Als je daarmee akkoord gaat, dan wordt de voorlopige dekking omgezet naar een definitieve dekking. Ga je daarmee niet akkoord dan zullen we je een alternatief aanbieden.
  3. c. Je bent niet goedgekeurd. We zullen je een alternatief aanbieden.

 4. Wij worden geïnformeerd over jouw deelname aan de verzekering en welk premiepercentage we moeten inhouden.

Advies?

Wij vinden het belangrijk dat je goed geadviseerd wordt voor arbeidsongeschiktheid. Wij mogen dit advies niet geven, dit is jurische niet toegestaan. Wij hebben in samenwerking met ABN Amro Verzekeringen als bemiddelaar het advies ingeregeld. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de dekking, vragen over de polisvoorwaarden of het aanmeldproces, aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact op met ABN Amro Verzekeringen, zij helpen je graag verder. Je kunt ze mailen via [email protected] of bellen op 038 - 496 84 33 (optie 2).

Verzekeringskaart & polisvoorwaarden