“Door de waarde van de arbeid het uitgangspunt te maken, door de kosten transparant te maken, kunnen we risico's aan beide zijden minimaliseren.”

Edward Belgraver — Oprichter van Verloning.nl

Uitleg

Heb je onze billboards langs de snelweg gezien? Leuk! Met onze campagne proberen we bewustzijn te creëren hoe we werk mooier en aantrekkelijker kunnen maken. Laten we werk organiseren vanuit regie voor werkenden. Klik op de links naast de plaatjes en lees meer.

#DASGEK

Je loonstrook vertelt niet eerlijk wat je verdient

Dat wat je verdient, is dat wat je werkgever voor jou over heeft. En dat wat je verdient, dat staat op je loonstrookje. Toch? Raad nog eens. Op je loonstrookje staat alleen je brutoloon en je nettoloon. De werkelijke werkgeverslasten, daar heb jij vaak geen zicht op.

#DASGEK

Jobcoaching en opleiding

Vanaf de basisschool zijn we bezig met wie we zijn en wat we willen worden. We worden daarop voorbereid tot we klaar zijn met school, onze opleiding of onze studie. Maar als je dan eindelijk écht gaat werken, word je meestal in het diepe gegooid om te kijken of je kan zwemmen. Onze maatschappij investeert een vermogen om jou een studie te laten volgen tot baanzekerheid, maar laat het vervolgens het aan je werkgever over of jij je inkomen zeker kan stellen.

#DASGEK

Je eigen arbeidsvoorwaarden

De ene wilt meer vakantiedagen, de ander wilt liever pensioenzekerheid en de ander wil vooral een dikke leasebak. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn heel persoonlijk. Toch heb je vaak amper invloed op de verschillende mogelijkheden. Alsof je in een restaurant zit met een uitgebreide menukaart, maar jij mag alleen de schnitzel met patat bestellen.

#DASGEK

Zelf pensioen sparen

Misschien is het al heel ver weg. Misschien is het al bijna. In bijna alle gevallen is het verstandig een appeltje voor de dorst op te bouwen naast je AOW. Dat vindt de overheid ook. Daarom krijg je er veel belastingvoordeel op. Toch mag je van een werkgever of uitzendbureau vaak zelf niet regelen waar je dat pensioen gaat opbouwen.

#DASGEK

Dure tussenpersonen

Uitzendbureaus. Ooit opgezet om werknemers en werkgevers te koppelen. Inmiddels lijkt het tegenovergestelde de waarheid. Uitzendbureaus zijn er vaak vooral om je werkgever af te schrikken en vooral een hoge commissie over je te laten betalen, onder een contract waar jij als werknemer niets over te zeggen hebt.

#DASGEK

Meer vakantiedagen

Stel nu dat je mag kiezen tussen geld en vrije tijd? Meer vrije dagen als arbeidsvoorwaarde betekent vaak dat je duurder wordt. Tenzij je het omdraait en jij je vanuit waarde laat verlonen. Zo kun je zelf bepalen wat jouw voorwaarden zijn.